Kongo iznenađujuće savladao Maroko

Grupna faza Afričkog kupa nacija

Kongo iznenađujuće savladao Maroko

E. Čaušević

Reprezentacija Konga savladala je večeras Maroko (1:0) u okviru prvog kola grupne faze Afričkog kupa nacija.

Iako je Maroko u današnjem susretu bio u ulozi favorita na kraju je Kongo uspio da priredi iznenađenje i osvoji tri boda. U prvom poluvremenu gledali smo prilično dosadan fudbal, što nažalost nije rijetkost na ovogodišnjem Afričkom kupu nacija.

Ipak, na samom početku drugog poluvremena Kongo je uspio da šokira Marokande. Mrežu protivničke ekipe u 55. minuti zatresao je Kage za veliku radost reprezentacije Konga.

Do kraja utakmice Maroko je svim silama pokušao da se vrati u meč i barem osvoji jedan bod. Posao im je bio dodatno olakšan kada je u 81. minuti reprezentativac Konga, Mutambala, dobio drugi žuti, odnosno crveni karton. Ipak, rezultat se nije mijenjao, te je Kongo slavio sa 1:0.

Kongo je prvi u grupi C sa tri osvojena boda, dok je iza njih Obala Slonovače i Togo sa pojednim bodom. Maroko je fenjeraš bez bodova.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Afrički kup nacija, Grupa C:

Kongo - Maroko 1:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi