Konoplyanka stigao na ljekarski pregled u Sevillu

Ukrajinac u Sevilli

Konoplyanka stigao na ljekarski pregled u Sevillu

Evgen Konoplyanka je stigao na medicinske preglede u Andaluziju i u narednim danima će i zvanično postati novi igrač Seville. 

Sjajni ukrajinski fudbaler još je bio želja Liverpoola, Tottenhama i Atletico Madrida, ali na kraju je odlučio prihvatiti ponudu Seville i sa španskim klubom će potpisati ugovor u trajanju od pet godina. 

Konoplyanka je prošle sezone u prvenstvu postigao osam golova, te je bio jedan od ključnih igrača Dnipra na putu do finala Evropske lige.

Vrijedi istaći da je član Dnipra bio proteklih devet sezona, a ujedno je četvrto pojačanje Seville u ovom prijelaznom roku, poslije Ramija, Krohna-Dehlija i Kakute.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.