Kopačke su krive za tešku povredu Jesusa?
Foto: EPA

Ian Wright smatra da se u kopačke krive

Kopačke su krive za tešku povredu Jesusa?

M. Šljivak

Nova zvijezda Manchester Cityja Gabriel Jesus vjerovatno je završio sezonu nakon što je slomio metatarzalnu kost u stopalu.

Sjajni Brazilac koji je postigao tri gola u pet nastupa za City povrijedio se u meču s Bournemouthom, a vijesti koje su potom stigle nisu nikako dobre i Jesus je prinuđen da napravi dužu pauzu.

Nekadašnja zvijezda Arsenala Ian Wright ima zanimljivu teoriju o povredi 19-godišnjeg fudbalera. On vjeruje kako su za težu povredu krive kopačke.

"Povreda Gabriela Jesusa ima veze s lošim kopačkama. Te mekane plastične kopačke koje su se pojavile ne pružaju nikakvu zaštitu i fudbaleri se često i sami povrijede. Šteta za njega, jer je uz Marcusa Rashforda jedini koji se pojavio na sceni u posljednje vrijeme", istakao je Wright.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jesus će se od povrede liječiti u Španiji. Tamo će biti podvrgnut posebnom tretmanu na stopalu, ali nažalost njega do kraja sezone vjerovatno više nećemo gledati na terenima.

Mladi napadač je u City stigao iz brazilskog Palmeirasa za 33 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi