Koscielny se povlači iz reprezentacije Francuske
Foto: EPA

Nakon Mundijala u Rusiji

Koscielny se povlači iz reprezentacije Francuske

Francuski nogometaš Laurent Koscielny najavio je da će se poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji oprostiti od nacionalnog dresa, prenose inostrani mediji. 

Budući da će imati 33 godine kada se sljedećeg ljeta bude održavalo Svjetsko prvenstvo, Koscielny je procijenio da je to najbolje vrijeme da stavi tačku na svoju reprezentativnu priču i napravi mjesto mlađima.

"Za sve postoji kraj. Utakmice koje odigram u Rusiji bit će za mene posljednje u dresu Francuske. Bit će to pravo vrijeme da napravim mjesta za mlađe momke. Imam još šest mjeseci u reprezentaciji da 'procvjetam' i steknem uspomene", kazao je Koscielny. 

Za francusku nogometnu reprezentaciju Koscielny je debitovao 11. nobembra 2011. godine u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a. Za nacionalni tim je dosad upisao 49 nastupa uz jedan postignuti gol. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

U reprezentativnoj karijeri poseban uspjeh bit će mu lanjsko drugo mjesto na Euru u Francuskoj. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi