Spreman za uzvratni duel sa Standardom

Kosorić: Pokazali smo da možemo parirati Standardu

Aleksandar Kosorić dao je svoj komentar uoči uzvratne utakmice 3. pretkola Evropske lige protiv Standarda. 

Defanzivac tima sa Grbavice smatra da nije realno očekivati prolaz protiv Standarda, ali naglašava da je Željezničar u utakmici odigranoj u Liježu pokazao da može parirati većim klubovima. 

 "Imamo jednu tešku utakmicu, veoma bitnu za nas i čitavu našu generaciju. Sigurno neće biti lako, vidjeli smo i tamo o kakvom protivniku se radi i u jednom poluvremenu smo pokazali da možemo igrati s njima i da možemo parirati velikim ekipama. Isto tako, imali smo prvo poluvrijeme u kojem smo pokazali svoje slabosti, koje u ovoj utakmici ne smiju biti. Ako mislimo ostvariti prolaz dalje, moramo svih 90 minuta biti prisutni utakmicu kao i u drugom poluvremenu protiv Standarda", kazao je Kosorić, koji vjeruje da poraz od Radnika neće ostaviti traga na igrače. 

 "Ne bi trebao. Izgubili smo i u prvom kolu, ušli smo u negativnu seriju i moramo se iz toga izdignuti što prije možemo. To nam može samo škoditi, moramo po svaku cijenu preći preko toga i dignuti se."

Na pitanje da li je realno očekivati prolaz Željezničara, Kosorić je odgovorio: 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 "Kao ekipa kao što je Standard nije ništa realno. Svaki naš prolaz je iznenađenje protiv takvih ekipa", zaključio je na kraju nekadašnji mladi bh. reprezentativac. 

 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.