Kosovo u strahu: Sud u Lozani ih izbacuje iz FIFA i UEFA?
Foto: EPA

FS Srbije podnio žalbu

Kosovo u strahu: Sud u Lozani ih izbacuje iz FIFA i UEFA?

M. Šljivak

Predsjednik Fudbalskog saveza Kosova Fadil Vokri strahuje od mogućeg izbacivanja ove reprezentacije iz takmičenja pod okriljem FIFA-e i UEFA-e.

Fudbalski savez Srbije je od Sportskog suda u Lozani zatražio da se poništi odluka o priznavanju Kosova kao punopravne članice FIFA i UEFA. Po Statutu ovih organizacija, zemlja koja nije primljena u Ujedinjene nacije, ne može da bude dio svjetske i evropske kuće fudbala i FS Srbije je na Sudu igrao na ovu kartu.

FS Kosova je sada u strahu, jer bi mogli biti izbačeni iz svih takmičenja. Priznao je to i predsjednik Saveza Fadil Vokri.

"Moguće je da se situacija vezana za članstvo Kosova u međunarodnim fudbalskim organizacijama preokrene iz političkih razloga, ali i zbog nedostatka infrastrukture", rekao je Vokri.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Odluka Sportskog suda u Lozani bi trebala biti donijeta uskoro, a ako se Kosovo proglasi nelegalnim članom fudbalskih organizacija, fudbalska selekcija ove zemlje biće izbačena iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Kosovo je trenutno na posljednjem mjestu grupe I sa jednim osvojenim bodom iz četiri odigrane utakmice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi