Kostarika bez problema protiv SAD-a
FOTO: EPA

Nula Paname i Meksika

Kostarika bez problema protiv SAD-a

Fudbalska reprezentacija SAD-a doživjela je novi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Bolja od izabranika Jurgena Klinsmanna bila je Kostarika, koja je na kraju slavila sa ubjedljivih 4:0 i tako ostala jedina selekcija sa maksimalnim skorom poslije dvije utakmice u petoj rundi CONCACAF kvalifikacija za Mundijal.

Kostarikanci su do prvog pogotka stigli u 44. minuti. Za minimalno vodstvo od 1:0 je pogodio Venagas, da bi u 68. minuti prednost Kostarike udvostručio Bolanos. Treći gol za domaće je postigao Campbell u 74. minuti, a isti igrač je četiri minute kasnije postavio konačan rezultat u San Joseu. 

U isto vrijeme u okviru kvalifikacija snage su odmjerili Panama i Meksiko, a susret između ove dvije reprezentacije je okončan bez golova.

Nakon dvije odigrane utakmice Kostariku drži lidersku poziciju u grupi, slijede je Meksiko i Panama, zatim Honduras, dok su na dnu Trinidad i Tobago i SAD bez osvojenih bodova. 

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo:

Kostarika - SAD 4:0 

Panama - Meksiko 0:0

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi