Koulibaly bi više volio Scudetto nego Ligu prvaka

Defanzivac Napolija

Koulibaly bi više volio Scudetto nego Ligu prvaka

Ekipa Napolija igra sjajno ove sezone u italijanskom prvenstvu.

Iako je još uvijek rano o tome govoriti, Napoli se pokazuje kao najozbiljniji konkurent Juventusu za Scudetto, a upravo je to cilj Napolitanaca koji već godinama unazad pokušavaju da se domognu prve pozicije, ali Juventus je jednostavno bio prejak. 

Defanzivac Napolija Kalidou Koulibaly poručio je za Radio Kiss Kiss da bi više volio osvojiti italijansko prvenstvo nego Ligu prvaka ove sezone. 

"Svi veliki italijanski timovi se bore za Scudetto ove sezone, a mi smo jedan od tih timova. Svi timovi su veoma jaki, poput Milana, Lazija, pa čak i Fiorentine, a mi moramo misliti samo o sebi. Imamo dosta samopouzdanja. Vidjet ćemo gdje ćemo biti u februaru ili martu. Sada trenutno moramo pobjeđivati u što je više moguće mečeva. Scudetto ili Liga prvaka? Ja preferiram Scudetto, to bi bilo veoma važno za grad", rekao je Koulibaly. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Podsjetimo, Napoli naredni meč igra u gostima kod ekipe Spal. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi