Kovač: Igračima nemam šta zamjeriti, lopta nije htjela u gol

Hrvatski selektor nakon remija u Bakuu

Kovač: Igračima nemam šta zamjeriti, lopta nije htjela u gol

Reprezentacija Hrvatske se pred kraj kvalifikacija iznenada našla u ozbiljnim problemima. 

Iako se od samog početka novog ciklusa činilo da je njihov direktni plasman u Francusku siguran, spletom nesretnih okolnosti su se izabranici Nike Kovača doveli u situaciju da se s Norveškom bore za drugo mjesto na tabeli svoje grupe.

Naši zapadni susjedi su jučer remizirali u Bakuu, odigravši samo 0:0 protiv Azerbejdžana.

"Bili smo dominantni, ali lopta jednostavno nije htjela u gol. Imali smo mnogo prilika, pogodili i prečku, ali uzalud. Morali smo biti na većoj razini što se tiče realizacije. Azerbejdžan se branio i odbranio", rekao je Kovač, koji je dodao:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Igračima nemam šta zamjeriti. Vremenski uvjeti su bili teški, sudija također nije bio na svom nivou, a nas nije išlo. Protiv Norveške je ušlo sve što smo ošutali, sada nije ništa. Idemo dalje".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.