Kovač: Nećemo parkirati autobus u svoj šesnaesterac

Selektor Hrvatske se ne plaši Brazila

Kovač: Nećemo parkirati autobus u svoj šesnaesterac

Pred veliku itakmicu protiv Brazila na otvorenju Svjetskog prvenstva, selektor reprezentacije Hrvatske Niko Kovač dao je ekskluzivni intervju uglednom engleskom dnevniku The Guardian. 

„Ta utakmica je velik izazov za nas, a ujedno nam predstavlja i veliko zadovoljstvo jer će nas cijeli svijet gledati na otvaranju Svjetskog prvenstva. Brazil je ogromni favorit, očekujem da osvoje naslov, ali se isto tako susreću s nezamislivim pritiskom od domaćih navijača. Svi njihovi igrači igraju u velikim klubovima, ali pritisak iz klubova ne može se uspoređivati s ovim koji ih čeka u reprezentaciji. Kad smo već morali igrati sa Brazilom, mislim da je za nas bolje da se sastajemo u prvoj utakmici,“ izjavio je Kovač i dodao:

„U nekim stvarima Brazil nije jači od nas. Imat ćemo odgovor na njihovu igru. Morat ćemo zaustaviti njihovu početnu agresiju i odvesti utakmicu u pravcu koji nam odgovara. Hrvatska protiv nikoga nije parkirala autobus u šesnaesterac i nećemo to napraviti ni ovaj put. Barem se nadam tome, jer stvari se ne razvijaju uvijek onako kako želite, bez obzira na to kako dobar plan imali.“

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.