Kovačević upisao 90 minuta, Jukić pogodio u pobjedi Korone

Bh. internacionalci sjajni

Kovačević upisao 90 minuta, Jukić pogodio u pobjedi Korone

S. Mlaćo

Večeras je na programu bio jedan meč 3. kola poljske Ekstraklase, a snage su odmjerili Korona Kielce i Cracovia. 

Domaći su u efikasnom meču slavili 4:2, te upisali prvu pobjedu ove sezone.

Svih 90. minuta u redovima Korone upisao je dojučerašnji član Sarajeva Adnan Kovačević, dok je Vitežanin Ivan Jukić (21) ubilježio 77. minuta, ali se i upisao u listu strijelaca.

Jukić, potencijalni mladi reprezentativac BiH, pogodak je postigao u 35. minuti za 2:1, a na odmor se otišlo pri rezultatu 3:2. Konačnih 4:2 postavio je Cebula u 48. minuti. Treba istaći da su Kovačević i Jukić u ljetnom prelaznom roku pojačali Koronu i za kratko vrijeme pokazali svoje kvalitete. Jukiću je ovo bio prvijenac za svoj novi klub.

Ekstraklasa, 3. kolo:

Korona Kielce - Cracovia 4:2 (3:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije