Kožulj i Sušić strijelci u visokoj pobjedi Hajduka

Pripremni meč u Steyru

Kožulj i Sušić strijelci u visokoj pobjedi Hajduka

Novopečeni bh. reprezentativac Zvonimir Kožulj postigao je prvijenac u dresu Hajduka. 

Tim sa Poljuda je danas u sklopu priprema za narednu sezonu u austrijskom Steyru odmjerio snage sa domaćim Worwartsom, a konačan rezultat susreta glasio je 6:0 u korist Hajduka.

Seriju pogodaka splitske momčadi otvorio je upravo Kožulj u 12. minuti. Bivši fudbaler Širokog Brijega je sa više od 25 metara pogodio donji desni ugao za vodstvo Hajduka, a dvije minute poslije Mastelić je povisio na 2:0.

U listu strijelaca u 18. minuti upisao se i Sušić koji je bio precizan sa 11. metara, da bi potom bh. reprezentativac izvrsnom asistencijom uposlio Vlašića koji u 26. minuti pogađa za visokih 4:0. Do kraja utakmice Hajduk je na krilima Bašića i Mujana posigao još dva pogotka za konačnih 6:0. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U drugom poluvremenu utakmice trener Marijan Pušnik je napravio svih 11 izmjena. 

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi