Krah njemačkog klupskog fudbala u tri dana
Foto: EPA

Historijski debakl

Krah njemačkog klupskog fudbala u tri dana

Njemački klubovi koji se ove sezone takmiče u Evropi će brzo htjeti da zaborave period od 26. do 28. septembra 2017. godine, ali bojimo se da će on dugo pamtiti.

Nikada se u historiji nije desilo da baš svi predstavnici Njemačke u grupnim fazama Lige prvaka i Evropske lige dožive poraze u svojim utakmicama. Nijemci ove sezone imaju šest predstavnika u evropskim takmičenjima, a ove sedmice se nijedan od njih nije proslavio, dok su se neki i propisno osramotili. 

Sve je počelo od utakmica Lige prvaka u utorak, kada je Borussia na svom terenu glatko poražena od Real Madrida sa 3:1, a Leipzig u Istanbulu od Bešiktaša sa 2:0. Sutradan (srijeda), Bayern je trebao odigrati derbi 2. kola Lige prvaka sa PSG-om ali se taj susret pretvorio u apsolutnu dominaciju francuskog tima koji je potopio Bavarce rezultatom 3:0.

Krah njemačkog klupskog fudbala nastavio se i u četvrtak, gdje su poraze upisala i tri preostala njemačka predstavnika u Evropi. Koeln je na svom terenu poražen od Crvene zvezde sa 1:0, Hertha istim rezultatom od švedskog Ostersunda na strani, a Hoffenheim u Bugarskoj od Ludogoreca 2:1.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bilans njemačkih klubova u Evropi u protekla tri dana je: 0-0-6, uz gol razliku 2:12. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije