Kraj je jako blizu: Diaby saznao srceparajuće vijesti

Vjerovatno propušta ostatak sezone

Kraj je jako blizu: Diaby saznao srceparajuće vijesti

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Arsenala, Abou Diaby, vjerovatno je najveći peh u fudbalu što se tiče problema sa povredama.

Ovaj 30-godišnji fudbaler nekada je bio velika nada londonskog kluba, ali su povrede uništile njegovu karijeru. Diaby je prošle godine napustio Arsenal i karijeru je nastavio u Marseilleu, ali ga je peh s povredama nastavio pratiti.

Diaby je prošle sezone odigrao samo četiri utakmice za francusku ekipu, te je većinu sezone proveo oporavljajući se od famozne povrede članka. Ni ove godine nije ništa bolja situacija. Taman kada su ljudi pomislili da će se vratiti na teren Diaby je obnovio povredu članka.

"Abou Diaby već nekoliko sedmica ima problema sa povredom članka. Dobio je dozvolu da ide na operaciju u London koja je uspješno završena. Van terena će biti najmanje pola godine", saopšteno je iz Marseillea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Čini se da je i ova sezona za Diabyja završena, a u medijima se počelo špekulisati da će ovaj fudbaler završiti svoju karijeru jer je očito da se ne može oporaviti. Kobna povreda članka desila se 2006. godine kada je Arsenal igrao protiv Sunderlanda. U toj utakmici njegov članak slomio je Dan Smith.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi