Kraj jedne ere: Nije se samo Buffon oprostio od Italije
Foto: EPA

Neće više igrati za reprezentaciju

Kraj jedne ere: Nije se samo Buffon oprostio od Italije

E. Čaušević

Reprezentacija Italije prvi put nakon 60 godina neće igrati na Svjetskom prvenstvu koje se narednog ljeta održava u Rusiji.

Italijani nisu uspjeli kroz baraž da se domognu Mundijala jer je u dvomeču bolja bila selekcija Švedske s ukupnim rezultatom 1:0. Iako je San Siro sinoć bio ispunjen do posljednjeg mjesta to nije pomoglo domaćim igračima da nadoknade zaostatak u prvom meču, te prvi put nakon 1958. godine Italija ne ide na SP.

Katastrofalan rezultat Azzurra značio je i kraj reprezentativne karijere Gigija Buffona koji je imao san da se oprosti od fudbala nakon Mundijala, ali mu to neće biti ispunjeno. No, legendarni golman nije jedini koji je odlučio da će mu sinoćnji meč biti posljednji u dresu reprezentacije.

Naime, ovo je kraj jedne ere italijanske reprezentacije jer su se pored Buffona od nacionalnog dresa oprostili Giorgio Chiellini, Daniele De Rossi i Andrea Barzagli. Oni su to poručili nakon utakmice, te su jednoglasno izjavili da je sada došlo vrijeme za neke nove generacije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi