Kraj sage? Hajduk pronašao kupca za Sušića

Posao pred realizacijom

Kraj sage? Hajduk pronašao kupca za Sušića

Tino Sven Sušić na pragu je prelaska u Genk, objavila je Slobodna Dalmacija. 

Naš reprezentativac bi navodno danas trebao otputovati u Belgiju kako bi obavio završni posao, preglede i potpis, a odšteta za njegove usluge iznosi dva miliona eura koja se po ugovoru s Hajdukom dijeli 70:30. 

Kako navode hrvatski mediji, Sušić će u Genku dobiti trogodišnji ugovor s godišnjom gažom od cca 450.000 eura, a ukoliko se transfer realizuje, to će mu biti povratak na Cristal Arenu gdje je trenirao od 2007. do 2009. godine. 

"Niko ne želi izgubiti Sušića. Pa bio bih lud da to želim, to mi je najbolji igrač, ali sami znate da su transferi bitna stavka u Hajdukovu budžetu. Ako želi otići i ako se dogovori s klubom da je to dobro za Hajduk, onda je normalno da će otići”, kazao je novinarima trener Marijan Pušnik. 

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Već unaprijed iz Hajduka su najavili da je Sušić lišen obaveza za današnji duel sa Lokomotivom, što je znak - prodaje, odlaska.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi