Kraj telenovele: Chelsea dogovorio prodaju Coste
Foto: EPA

U subotu u Španiji

Kraj telenovele: Chelsea dogovorio prodaju Coste

Saga vezana za transfer Diega Coste je, sudeći prema pisanju inostranih medija, završena. 

Costa već neko vrijeme ne igra u Chelseaju i čeka januar kako bi napustio Stamford Bridge. U borbi za njegovo dovođenje kao najuporniji se pokazao Atletico, a posljednja ponuda koju je poslao madridski klub Chelseaju je navodno prihvaćena. 

Brazilac sa španskim pasošem bi već u subotu trebao doputovati u Madrid, gdje bi se trebalo održati potpisivanje ugovora i onda službena potvrda oba kluba o transferu igrača. Marca tvrdi da će Chelsea, ukoliko se transfer realizuje, dobiti 55 miliona eura u gotovini i 10 miliona u vidu bonusa. 

Da se Costa već spremio na selidbu u Španiju svjedoči i to što je prethodnih dana stavio na prodaju nekretnine i skupocjene automobile kojima se služio za vrijeme boravka u engleskoj prijestolnici. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Costa je u Chelsea stigao 2014. godine upravo iz Atletico Madrida za 38 miliona eura. Od tada je postigao 58 golova i 24 asistencije u 120 takmičarskih utakmica za Chelsea. Također, osvojio je i dvije titule. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi