Kraj za kapitena Beneventa?

Kraj za kapitena Beneventa?

E. Škorić

Novajlija u Seriji A mogao bi da ostane bez kapitena na četiri godine.

Kapiten Beneventa Fabio Lucioni bio je pozitivan na dopingu, pa bi mogao dobiti čak četiri godine zabrane bavljenja nogometom.

Prema izvještaju novinske agencije ANSA, u Lucionijevom tijelu pronađene su nedozvoljene supstance nakon meča protiv Torina, koji se odigrao 10. septembra ove godine.

Stoperu novajlije u ligi prijeti najmanje jedna godina, a najviše četiri godine zabrane igranja, čime bi ovom 29-godišnjaku mogla da bude završena i karijera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj iskusni defranzivac pomogao je Beneventu da se plasira u viši rang prošle sezone. Plasman u Seriju A bio je historijski za njegov tim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi