Kraljevi Evropske lige: Novi trofej za Sevillu!
Foto: EPA

Treći uzastopni naslov za Sevillu

Kraljevi Evropske lige: Novi trofej za Sevillu!

M. Šljivak

Fudbaleri Seville osvojili su treći uzastopni trofej u Evropskoj ligi. Večeras su u Baselu u velikom finalu pobijedili Liverpool s 3:1.

Prvo poluvrijeme nije donijelo velika uzbuđenja, ali je postignut ipak jedan pogodak i to sjajan. Redsi su bili bolji rival u prvom poluvremenu. Čan i Sturridge su prijetili na otvaranju, ali se Sevilla spasila u oba navrata.

Zatim je engleski tim pokušao ponovo preko Sturridga, no ponovo je golman Andalužana uspio da spasi stvar, da bi u 32. minuti najbolju šansu za Špance imao Kevin Gameiro.

Pokušao je škaricama, ali je lopta otišla pored stative. Ipak, u 35. minuti Liverpool je poveo. Prekrasan gol postigao je Daniel Sturridge za prednost Redsa od 1:0.

Tim s Anfielda je četiri minute kasnije ponovo pogodio. Lovren je zatresao mrežu, ali je sudija Jonas Eriksson poništio gol zbog ofsajda.

Na odmor se otišlo vodstvom Engleza od 1:0, da bi na samom otvaranju drugog poluvremena Sevilla stigla do izjednačenja. Pogodio je Kevin Gameiro za 1:1.

Nije se na tome španska ekipa zaustavila, već je potpuno potopila Redse. Dominirali su ostatkom meča, a u 61. minuti novi veliku šansu propušta Gamiero, čiji udarac na čudesan način brani Simon Mignolet.

Međutim, tri minute kasnije Sevilla je povela. Coke je strijelac za veliki preokret i vodstvo od 2:1. U 70. minuti novi gol u mreži Redsa. Ponovo je Coke pogodio za potpuni potop Liverpoola i vodstvo Seville od 3:1.


 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Do kraja je Sevilla sačuvala prednost. Iako su Redsi pokušavali da dođu do gola i tako utakmicu uvedu u neizvjesnost, na kraju je ostalo 3:1 za Sevillu koja dolazi do trećeg uzastopnog trofeja i plasmana u Ligu prvaka.

Evropska liga, finale:

Liverpool - Sevilla 1:3 (Sturridge 35' / Gameiro 46', Coke 64', 70')

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi