Kraljevi na svjetskom tronu!
Foto: EPA

Real Madrid najbolji na svijetu

Kraljevi na svjetskom tronu!

M. Šljivak

Fudbaleri Real Madrida osvojili su titulu klupskog prvaka svijeta. Kraljevi su večeras u Marakešu u finalu Svjetskog klupskog prvenstva savladali argentinski San Lorenzo s 2:0.

Dominirao je Real u ovom susretu i na kraju je aktuelni prvak Evrope sasvim zaslužno stigao do titule prvaka.

Redale su se prilike pred golom San Lorenza u prvom poluvremenu. Cristiano Ronaldo je, očekivano, bio najveća prijetnja golu San Lorenza, ali se do prvog pogotka čekao sam finiš prvog poluvremena.

Toni Kroos u 37. minuti izvodi korner, a Sergio Ramos pogađa za prednost Reala od 1:0 u prvom poluvremenu.

Nakon šest minuta igre u nastavku Real je stigao do drugog gola, te je pitanje pobjednika bilo riješeno. Gareth Bale je šutirao, a lopta prolazi ispod golmana Torrica, te završava u mrežu za vodstvo Reala od 2:0.

Prilika do kraja je bilo još. Ipak, promjene rezultata nije bilo, pa je tim Carla Ancelottija stigao do titule prvaka svijeta.

Svjetsko klupsko prvenstvo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - San Lorenzo 2:0 (Ramos 37', San Lorenzo 51')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.