Kraljevi na vrhu, Ronaldo "pobjegao" Messiju
Foto: EPA.eu

Najbolji strijelci u UEFA takmičenjima

Kraljevi na vrhu, Ronaldo "pobjegao" Messiju

Real Madrid je u utorak u Cardiffu golovima Cristiana Ronalda savladao Sevillu i tako osvojio trofej Super Cupa Evrope, drugi u svojoj klupskoj historiji.

Kraljevi su sa 2:0 savladali svoje zemljake koji su aktuelni osvajači Europa lige, a sa dva gola u ovome susretu najbolji fudbaler svijeta u 2013. godini na listi najboljih strijelaca u UEFA-inim takmičenjima prestigao je Lionela Messija, sa kojim je bio izjednačen sve do ove utakmice.

Obojica fudbalera imala su do ovoga meča o 68 golova u takmičenjima pod okriljem UEFA-e, ali sa dva gola protiv Seville Portugalac je izbio na drugo mjesto koje sada dijeli a Inzaghijem, dok je prvi još jedan nekadašnji legendarni fudbaler Reala Raul Gonzalez Blanco sa 76 golova.

Između Ronalda i Inzaghija na drugoj i Messija na četvrtoj poziciji nalazi se Gerd Müller sa 69 golova.

Lista najboljih strijelaca u UEFA-inim takmičenjima:

[76] Raúl

[70] CRISTIANO RONALDO

[70] F. Inzaghi

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

[69] G. Müller

[68] LIONEL MESSI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.