Kraljevi nastavili pobjednički niz
Foto: EPA

Real Madrid savladao Athletic Bilbao

Kraljevi nastavili pobjednički niz

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida savladali su danas na domaćem terenu Athletic Bilbao (4:2) u okviru 24. kola španske Primere.

Domaća ekipa sjajno je otvorili današnju utakmicu i do vodstva su stigli već u trećoj minuti utakmice kada je majstorski pogodak postigao Cristiano Ronaldo. Ipak, samo sedam minuta kasnije Bilbao je izjednačio. 

Štoper Real Madrida Varane napravio je katastrofalnu grešku koju je iskoristi Eraso i poravnao na 1:1. Real je nakon primljenog gola imao incijativu na sredini terena i nekoliko dobrih napada, ali se Bilbao odlično branio.

Ipak, u 37. minuti sjajan potez Jamesa Redrigueza ponovo je slomio odbranu gostiju. Kolumbijac je sjajnim udarce sa nekih dvadesetak metara zatresao mrežu golmana Bilbaa. 

I kada su svi očekivali kraj prvog poluvremena Kraljevi su postigli i treći gol. Ronaldo je asistirao za Tonija Kroosa koji je rutinski savladao Iraizoza za 3:1. Ovo je bio prvi gol njemačkog fudbalera u ovoj sezoni.

U drugom poluvremenu prvu šansu imao je Real Madrid, tačnije Ronaldo. Portugalac je prvi stigao na odbijenu loptu, ali je pogodio prečku gola gostiju. U 68. minuti zaprijetili su i gosti. Aduriz je izašao sam ispred golmana Reala, ali je Navas sjajnom intervencijom spasio mrežu svoje ekipe. 

Kraljevski klub utakmicu je završio sa igračem manje jer je u 83. minuti drugi žuti, odnosno crveni karton dobio je Varane. Francuz će definitivno željeti što brže da zaboravi današnju utakmicu. Ipak, to nije koštalo Real Madrid koji je do kraja utakmice uspio postići i četvrti pogodak, a svoj drugi na utakmici dao je Cristiano Ronaldo u 87. minuti.

Ipak, konačan rezultat postavljen je u sudijskoj nadoknadi utakmice kada je za 4:2 pogodio Elustondo.

Primera, 24. kolo:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid - Athletic Bilbao 4:2


Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije