Kraljevi neće po dobrom pamtiti gostovanje na Jose Zorrilli

Povreda najboljeg fudbalera i gubitak dva boda u Valladolidu

Kraljevi neće po dobrom pamtiti gostovanje na Jose Zorrilli

Valladolid je večeras na svom terenu u okviru španske Primere dočekao Real Madrid. Susret je završen rezultatom 1:1. 

U devetoj minuti susreta najbolji fudbaler Real Madrida Cristiano Ronaldo morao je van terena. Portugalac je pretrpio povredu prepona, a na terenu ga je zamijenio Alvaro Morata. U 30. minuti susreta gosti su zaprijetili preko Angela Di Marije iz slobodnog udarca, ali rezultat se nije promijenio. 

Gosti iz Madrida do vodstva dolaze u 35. minuti susreta. Prelijep pogodak iz slobodnog udarca postigao je defanzivac Kraljeva, Sergio Ramos. Gosti ponovo prijete samo dvije minute kasnije, ali udarac Alvara Morate ovaj put nije bio precizan. Ostalo je nakon prvih 45 minuta susreta 1:0 za Kraljeve. 

Real je prvi zaprijetio i u nastavku susreta. Karim Benzema je šutirao, ali je njegov udarac bio neprecizan. Domaćin je zaprijetio u 66. minuti susreta preko Javija Guerre, ali je fudbaler Valladolida propustio odličnu priliku. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Gosti iz Madrida su u samo dvije minute kasnije zaprijetili preko Morate. Mladi napadač Reala pokušao je matirati golmana domaćih, ali je Jimenez odlično odbranio. Domaćin je u samoj završnici susreta došao do izjednačenja. Strijelac je u 86. minuti susreta bio Osorio. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.