Kraljevi ponovo krunisani: Real je najbolji tim Evrope!

Liga prvaka, finale

Kraljevi ponovo krunisani: Real je najbolji tim Evrope!

M. Šljivak

Fudbaleri Real Madrida osvojili su naslov prvaka Evrope. Kraljevi su večeras u Milanu savladali gradskog rivala Atletico nakon izvođenja penala 5:3 (1:1), te su osvojili 11. naslov prvaka u povijesti.

Prvo poluvrijeme nije donijelo naročito lijep fudbal. Real je krenuo dobro u meč, a prvu šansu su imali već u šestoj minuti. Gareth Bale je ubacio loptu, a Casemiro s dva-tri metra ne uspjeva pogoditi, Jan Oblak mu je na nevjerovatan način skinuo udarac.



Ipak, u 15. minuti Kraljevi su poveli. Toni Kroos je ubacio iz slobodnog udarca, Bale je prebacio loptu glavom, a na pravom mjestu je Sergio Ramos, koji pogađa za 1:0.

Do kraja prvog poluvremena nešto bolja igra Atletica. Imali su nekoliko slabih pokušaja, isticao se Antoine Griezmann, ali se na odmor otišlo minimalnim vodstvom Reala od 1:0.

Samo što je počelo drugo poluvrijeme Jorgandžije su dobile priliku da izjednače. Sudija Marc Clattenburg je dosudio penal nakon prekršaja Pepea nad Fernandom Torresom, a odgovornost je preuzeo Griezmann. Ipak, Francuz je pogodio prečku, te je ostalo 1:0.

Redale su se šanse pred golom Keylora Navasa. Savić, Koke i Saul su imali dobre pokušaje, ali lopta nije htjela u gol. Uzvratio je Real preko Benzeme, ali je Francuz bio sebičan i propala je odlična šansa. Ponovo je Oblak sjajno odbranio. Oblak je potom junak bio i nakon šuta Ronalda, Baleov udarac je izbačen s gol-linije u 80. minuti, a već 30-ak sekundi kasnije Atletico je izjednačio. Pogodak za 1:1 postigao je Yannick Carrasco.


Do kraja regularnih 90 minuta golova nije bilo, te se ušlo u produžetke, gdje je prvi prijetio Real preko Ronalda i Balea, no ponovo je Oblak nesavladiv.

Međutim, velikih šansi nije bilo. Čini se kako je umor stigao igrače oba tima, pa nisu pokazali gotovo ništa u produžecima.

Zatim se došlo do penala. Bolje su se snašli fudbaleri Reala, te su osvojili naslov prvaka Evrope.

Liga prvaka, finale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid - Atletico 5:3 1:1 (Ramos 15' / Carrasco 80')

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi