Kraljevi potrošnje: Real Madrid i Barcelona
Foto: EPA

U proteklih pet sezona potrošili po 500 miliona eura

Kraljevi potrošnje: Real Madrid i Barcelona

M. Šljivak

Real Madrid i Barcelona bez ikakve dileme su među najpopularnijim timovima svijeta.

Kraljevi i Katalonci u svojim redovima uvijek imaju najbolje fudbalere svijeta, a kada dovode pojačanja u klub, nijedan tim ne pita za cijenu.

U proteklih pet sezona oba tima su potrošlia više od 500 miliona eura za pojačanja. Barcelona je ukupno potrošila 509.1 milion eura, dok je Real potrošio ukupno 505.7 miliona.

Najskuplji transfer kojeg je završio Real Madrid od 2013. godine je dolazak Garetha Balea za 91 milion eura. Među većim transferima su dolasci Jamesa Rodrigueza (75 miliona), Asiera Illarramendija (39 miliona), te Vinicusa koji je ovog ljeta plaćen 45 miliona eura, ali koji još neće obući dres Kraljeva.

S druge strane i Barcelona je trošila nemilice. Neymarov transfer iz Santosa na kraju je iznosio 85.4 miliona eura, a zatim ga prati Luis Suarez kojeg su Liverpoolu platiti 81 milion.

Tu je još nekoliko ogromnih transfera i s pravom možemo reći da su španski velikani uz naravno PSG, Manchester City i United, te još neke klubove, kraljevi potrošnje i fudbalskog neba u proteklih pet sezona.

Potražite više informacija na temu La Liga:


Ipak, sigurno je da nijedan tim neće uskoro skinuti s trona francuski PSG. Parižani su tokom prethodnih godina imali veliki broj zaista ogromnih transfera, a ovog ljeta su oborili apsolutni rekord i za Neymara su Barceloni platiti 222 miliona eura.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi