Kraljevi protiv aktuelnih prvaka Evrope, Chelsea na Atletico

Poznati parovi polufinala Lige prvaka

Kraljevi protiv aktuelnih prvaka Evrope, Chelsea na Atletico

Žrijeb parova polufinala Lige prvaka održan je danas u švicarskom Nyonu. U žrijebu su se našle dvije ekipe iz Španije, te jedna iz Engleske i Njemačke. 

Plasman u polufinale izborili su minhenski Bayern, madridski Atletico i Real, te londonski Chelsea. 

Izabranici Josea Mourinha u polufinalu će igrati protiv Atletico Madrida. Aktuelni prvak Evrope, Bayern Minhen u polufinalu će igrati protiv madriskog Reala. Prve utakmice igrat će se 22. i 23. aprila, a revanši sedam dana kasnije, 29., odnosno 30. aprila. 

Fudbaleri svih timova koji igraju u polufinalu Lige prvaka svjesni su da je svaki protivnik u završnici najelitnijeg klupskog fudbalskog takmičenja izuzetno težak. Tako je junak Jorgandžija, Koke uoči žrijeba rekao: 

"Nemam neku posebnu želju. Koga god da dobijemo bit će teško, sve su to odlični timovi," riječi su fudbalera Atletica. Sa njim se složio i fudbaler minhenskog Bayerna, Franck Ribery:

"Ne razmišljamo mnogo o tome koga ćemo dobiti. Sve su to odlične ekipe i bit će jako teško igrati sa njima," riječi su Riberyja. 

Fudbaler madridskog Reala, Gareth Bale smatra kako njegova ekipa može izboriti plasman u finale protiv svakog od preostala tri protivnika. "Mislim da možemo pobijediti svakog od preostalih protivnika, ali to će biti velika borba," rekao je Bale. 

Po mnogima najbolji trener današnjice Jose Mourinho smatra kako je u polufinalu sve moguće. "Sve je moguće u polufinalu. Sigurno je da nas čeka veliki protivnik, ali mi vjerujemo u uspjeh," rekao je Mourinho uoči žrijeba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Parovi polufinala Lige prvaka:

Real Madrid - Bayern Minhen
Atletico Madrid - Chelsea

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.