Kraljevski tretman za Meksikance
Foto: EPA

Real u finalu

Kraljevski tretman za Meksikance

M. Šljivak

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u finale Svjetskog klupskog prvenstva koje se igra u Maroku. Kraljevi su večera u Marakešu savladali meksički Cruz Azul s uvjerljivih 4:0.

Dominirao je tim Carla Ancelottija u ovom susretu. Redale su se prilike pred golom Josea Corone, a do vodstva je Real stigao u 15. minuti.

Toni Kroos sjajno centrira, a Sergio Ramos pogađa za vodstvo Reala od 1:0.

Imala su oba tima potom nekoliko dobrih šansi, da bi Real u 36. minuti povećao prednost. Carvajal upošljava Benzemu koji pogađa za 2:0.

Cruz Azul je u 40. minuti imao veliku šansu. Dosuđen je penal, ali Iker Casillas brani šut Gerrarda Torrada, te se na odmor otišlo vodstvom Reala od 2:0.

Nakon pet minuta igre u nastavku Real povećava vodstvo. Ronaldo je poslužio Garetha Balea, koji glavom pogađa za 3:0. 

Imao je Cruz Azul zatim pogođenu stativu, a promašaj je kažnjen u 72. minuti kada je Isco postavio konačan rezultat od 4:0.

Svjetsko klupsko prvenstvo, polufinale:

Potražite više informacija na temu La Liga:

Cruz Azul - Real Madrid 0:4 (Ramos 15', Benzema 36', Bale 50', Isco 72')


Sergio Ramos Gooal (0:1) Cruz Azul vs Real... by livegoals1
Benzema Gooal (0:2) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1
Bale Gooal (0:3) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1
Isco Gooal (0:4) Cruz Azul vs Real Madrid... by livegoals1

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.