Kramer želio zamijeniti dres sa sudijom, Lahmu uzeti traku
Foto: epa.eu

Neuer, Lahm i Müller otkrili

Kramer želio zamijeniti dres sa sudijom, Lahmu uzeti traku

Fudbaler Borussije M'gladbach i reprezentativac Njemačke Christoph Kramer doživio je težak potres mozga u finalu ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u meču s Argentinom nakon jednog neugodnog sudara sa Ezequielom Garayom.

Deset minuta trajala je agonija fudbalera Borussije prije nego što je zamijenjen, a oni interesantni detalji o tome šta je Kramer govorio nakon pretrpljenog udarca polako isplivavaju na površinu..

Kramer je bio toliko zbunjen da je glavnog sudiju finala pitao: "Da li je ovo finale Svjetskog prvenstva?" 

O detaljima vezanim za Kramerovu s priličnom dozom šale govorile su njegove reprezentativne kolege Thomas Müller, Manuel Neuer i Philipp Lahm.

"Bio je dobro, dok nisam primijetio da se čudno ponaša, a onda mi je prišao i rekao 'Manu pusti mene da branim'", rekao je golman reprezentacije Njemačke Manuel Neuer.

Fudbaler i čovjek koji je podigao trofej namijenjen pobjedniku Mundijala, Phillip Lahm, takođe je imao svoje momente s povrijeđenim Kramerom.

"Na početku se nismo brinuli, jer je igrao normalno. Onda su stvari krenule naopako kada mi je prišao i pitao da li može uzeti kapitensku traku s moje ruke. Pomislio sam šta se dešava. Vrhunac svega je bio kada je dres želio zamijeniti sa sudijom. Tada sam znao da je ozbiljno", ispričao je sada već bivši kapiten aktuelnih svjetskih šampiona Phillip Lahm.

Ni Gerd Müller, makar prema izjavi Kramera, odnosno Thomas nije prošao bolje.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Oslovio me sa Gerd i čestitao na finalu iz 1974. godine, a kada se atmosfera na stadionu usijala rekao je na na Ruhr stadionu vlada odlična atmosfera. Dobro je što smo ga zamijenili, ko zna šta bi uradio. Možda bi sudiji pokušao da skine šorc", kazao je na kraju Thomas Müller.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.