Kranevitter stiže u Atletico Madrid
Foto:EPA

Novo pojačanje će zaigrati tek u januaru

Kranevitter stiže u Atletico Madrid

S. Bošković

Veznjak River Platea Matias Kranevitter sutra će odletjeti u Španiju kako bi kompletirao prelaz u Atletico Madrid.

Dvadesetdvogodišnjak, koji je prošao kroz sve omladinske kategorije trenutačnog kluba, tokom čitave ove godine povezivao se s velikim brojem europskih klubova.

Sudeći po španjolskim medijima, Atletico je pobijedio u trci za za Argentinca, a ugovor že biti potpisan na četiri godine.

Ipak, moguće je da se veznjak ne priključi ekipi Atletica do januara 2016. godine, kako bi pomogao ekipi Rivera na Svjetskom klupskom prvenstvu. Osvajačima Copa Libertadoresa trebalo bi pripasti oko osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kranevitter je imao veoma uspješnu karijeru u Riveru. Nastupio je u 48 susreta, ali nije postigao gol. Ipak, pozicija defanzivnog veznog ni ne zahtjeva golove. Osvojio je Copa Libertadores, Copa Sudamericanu, Recopa Sudamericanu, te prvenstvo Argentine.

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.