Kranjčar pronašao posao u Iranu
FOTO: EPA

Poznati hrvatski trener

Kranjčar pronašao posao u Iranu

Hrvatski stručnjak Zlatko Kranjčar (60) vratio se u Iran. 

Nakon što je u proteklom periodu bio bez trenerskog angažmana, Cico se odlučio vratiti u Iran i novi klub u njegovoj karijeri je tamošnji Sepahan. 

Kranjčar je već imao priliku voditi Sepahan od 2011. do 2014. godine i u tom periodu je postigao velike uspjehe s ovim klubom, uključujući i prvenstvo, a bio je proglašen i najboljim trenerom u Iranu. 

Ovu sezonu Kranjčar je bio započeo u Dinamu s kojim je izborio ulazak u Ligu prvaka, međutim debakl od Rijeke (5:2) koštao ga je posla u Zagrebu. Prije njega od hrvatskih trenera Sepahan su vodili Štimac, Poklepović i Bonačić. 

Pored Dinama i Sepahana, Kranjčar je tokom svoje dosadašnje trenerske karijere, između ostalog, još vodio Rijeku, Slaven Belupo, Dunajsku Stredu, Persepolis, Al-Ahli, Al-Shaab, reprezentacije Hrvatske i Crne Gore... 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi