Krasnodar minimalno slavio protiv Fenerbahčea

Evropa liga, šesnaestina finala

Krasnodar minimalno slavio protiv Fenerbahčea

Fudbaleri Krasnodara savladali su danas na domaćem terenu Fenerbahče sa 1:0 u okviru prvog meča šesnaestine finala Evropa lige.

Sve je dobro počelo za domaće jer su poveli već nakon četiri minute igre, a strijelac je bio Claesson nakon asistencije Wandersona. Do kraja prvog dijela domaći su imali još jednu veoma dobru priliku, ali udarac Podberezkina odbranio je golman Fenerbahčea Volkan Demirel.

Nastavak meča donio je jako malo uzbuđenja, a sve što vrijedi istači su po jedna prilika na obje strane. Prvo je Smolov pogodio stativu za domaće u 80. minuti, da bi devet minuta nakon toga Potuk imao veliku priliku za goste, ali golman Krasnodara Kritsyuk je sjajno odbranio njegov udarac.

Domaći su na ovaj način stekli predost bez primljenog gola i sigurno je da će u revanšu biti veoma neizvjesno obzirom da je Fenerbahče poznat kao ekipa koja mnogo bolje igra kući.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi