Križman zabio za Koper, Dijamant pratio meč s tribina

Džeko u gostima kod Ibričića

Križman zabio za Koper, Dijamant pratio meč s tribina

E. Čaušević

Fudbaleri Kopera danas su remizirali u gostima protiv Aluminija (2:2) u okviru 29. kola slovenske Prve lige.

Koper je odlično otvorio današnju utakmicu i do prednosti je stigao u 23. minuti utakmice kada je na asistenciju Horvata mrežu domaće ekipe zatresao Kokorović za 0:1. Ipak, već u prvoj minuti drugog poluvremena Aluminij je poravnao na 1:1 golom Bizjaka.

No, Koper je u 59. minuti uspio da ponovo dođe do prednosti golom nekadašnjeg fudbalera Željezničara, Sandija Križmana. Za 27-godišnjeg hrvatskog fudbalera ovo je bio drugi gol za Koper od dolaska iz Želje početkom ove godine.

Konačan rezultat u ovoj utakmici postavljen je u 66. minuti kada je Bizjak svojim drugim golom na utakmici izjednačio na 2:2. Koper je šesti na tabeli Prve lige sa 38 bodova, dok je Aluminij na devetom mjestu sa devet bodova manje.

Nekadašnji bh. reprezentativac Senijad Ibričić odigrao je svih 90 minuta u dresu Kopera. Zanimljivo da je današnji meč ove dvije ekipe s tribina pratio kapiten bh. reprezentacije Edin Džeko. Poznato je da je napadač Rome dobar prijatelj s Ibričićem, te mu je danas bio gost.

Prva liga, 29. kolo:

Aluminij - Koper 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi