Kroos: Ovo je nevjerovatna godina
Foto: EPA

Nijemac imao dosta uspjeha

Kroos: Ovo je nevjerovatna godina

E. Škorić

Njemački reprezentativac Toni Kroos imao je puno razloga za sreću u 2014. godini.

Kroos je ovog ljeta prešao u Real Madrid s kojim je osvojio Svjetsko klupsko prvenstvo, a i sa reprezentacijom Njemačke je bio prvak svijeta.

“Ovo je fantastičan način da se završi godina. Nije lako doći do Svjetskog prvenstva za klubove jer prethodno morate osvojiti Ligu prvaka. Sretan sam i što sam trofej osvojio prošle godine s Bayernom, a ove s Realom. To nije čest slučaj, tako da je ovo odličan kraj velike godine”, izjavio je Kroos za FIFA-inu službenu stranicu.

Još je dodao da je njegov klub željan pobjeda u svim natjecanjima.

“Trudimo se osvojiti svako natjecanje, no svjesni smo koliko je to teško. Atletico i Bayern su nam najveći rivali u Španiji, a slično je i u Ligi prvaka, gdje još nastupaju veliki timovi kao Bayern ili Chelsea. Čeka nas teška i naporna sezona”.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.