Kroos: Real je veći klub od Bayerna

Kroos: Real je veći klub od Bayerna

Toni Kroos dres Bayerna zamijenio je dresom aktualnog prvaka Evrope, Reala iz Madrida.

Sjajni veznjak mišljenja je da su njegov sadašnji i prošli klub dva najveća kluba na svijetu, ali dilemu kada poredi ova dva kluba nema.

“Real i Bayern su dva najveća kluba na svijetu, ali ipak mislim da je Real korak ispred Bayerna. Ovdje me je na predstavljanju dočekalo 20.000 ljudi što je u Njemačkoj nezamislivo,” kazao je Kroos, koji je odbacio špekulacije da je otišao zbog Pepa Guardiole.

“Iz Bayerna sam otišao zbog novih izazova, a ne zbog Guardiole. On je unaprijedio moju igru i nema nikakvu vezu sa mojim odlaskom.”

Potražite više informacija na temu La Liga:

U posljednje vrijeme mediji u Španiji i Njemačkoj vuku paralelu između Tonija Kroosa i Xabija Alonsa.

“Ne vidim niakkvu poveznicu mene i Alonsa. Odličan je igrač i puno će značiti Bayernu,” zaključio je Kroos.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.