Kroos: Sve se promijenilo kada je Zidane došao
Foto: EPA

Govorio za sajt UEFA-e

Kroos: Sve se promijenilo kada je Zidane došao

Njemački fudbaler Toni Kroos izjavio je da Zinedine Zidane ima autoritet u svlačionici Real Madrida. 

Na trenerskoj poziciji Zidane je naslijedio Ancelottija i već u svojoj prvoj sezoni se okitio trofejom Lige prvaka, a da kraljevski klub pod njegovim vodstvom igra mnogo bolje mišljenja je i Toni Kroos.

Fudbaler Real Madrida je dodao da svi igrači pažljivo slušaju kada Zidane govori. 

"Kada je Zidane stigao situacija u klubu nije bila idealna, ali onda se sve promijenilo. Zidane je stvorio veoma pozitivno okruženje. Volim da radim s njim, imamo dobar odnos, na isti način razmišljamo o igri", izjavio je Kroos u razgovoru za stranicu UEFA-e i potom nastavio:

"Osvojili smo Ligu prvaka, sada se borimo za dva trofeja. To je sve zahvaljujući Zidaneu. On je bio jedan od najboljih fudbalera svijeta i zato kada on govori svi slušaju. Daje nam korisne savjete o svakoj situaciji, svakom problemu, kada da se izborimo sa nekom komplikovanom situacijom na terenu. Uvijek je spreman da nam pomogne i da savjet", kazao je Kroos. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid u španskom šampionatu trenutno zauzima lidersku poziciju sa 72 osvojena boda, dva više od drugoplasirane Barcelone. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi