Krstajić: Svilar bi trebao debitovati naredne godine
Foto: EPA

Golman Benfice izabrao Srbiju

Krstajić: Svilar bi trebao debitovati naredne godine

Najveći svjetski golmanski talenat u svom uzrastu Mile Svilar (18) u budućnosti će nastupati pod zastavom Srbije. 

Svilar je rođen u Antwerpenu i prošao je sve omladinske uzraste Belgije, a iako ga je Roberto Martinez želio vidjeti u "A" selekciji, želja mu se neće ostvariti jer je mladi golman odlučio braniti boje Srbije.

Prema riječima Mladena Krstajića, predsjednika bh. premijerligaša Radnika i ujedno vršioca dužnosti selektora Srbije, Svilar bi trebao debitovati naredne godine. Razlozi su administrativne prirode. 

"Savez je u kontaktu s njim i on bi trebao da nastupi za Srbiju u martu", kazao je Krstajić, prenose mediji iz susjedstva.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Svilar je inače sin proslavljenog golmana Vojvodine Ratka Svilara. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi