Krstanović  strijelac  u pobjedi Rijeke, Kvržiću 26 minuta

1. HNL, 31. kolo

Krstanović strijelac u pobjedi Rijeke, Kvržiću 26 minuta

Nakon teškog poraza u prošlom kolu derbiju protiv Dinama od 4:0, sastav Rijeke je u okviru 31. kola 1. HNL na svojoj Kantridi rezultatom 3:0 savladao ekipu Zadra. 

Drugoplasirani sastav hrvatskog šampionata poveo je u 17. minuti utakmice. Nakon što je Ikić igrao rukom u šesnaestercu na ubačaj Anasa Sharbinija, siguran izvođač najstrožije kazne bio je Ivan Krstanović. Napadaču rođenom u BiH to je bio sedmi gol u ovoj sezoni. 

Nepunih deset minuta kasnije već je bilo 2:0 za domaći sastav u kojem nije bilo nekadašnjeg reprezentativca Mehmeda Alispahića, baš kao ni sadašnjeg Zorana Kvržića. Obojica su ostali na klupi. Svoj prvijenac u ovoj sezoni postigao je Vedran Jugović na odbijenu loptu stopera Zadra nakon slobodnog udarca Brezovca. 

U 64. minuti na teren je umjesto Sharbinija ušao Kvržić, a šest minuta kasnije Rijeka je stigla do svog trećeg gola na ovoj utakmici. Konačnih 3:0, nakon duge akcije Rijeke, postavlja Tomečak, koji je iskosa s desne strane kroz gužvu pogodio Matkovićevu mrežu i postavio konačan rezultat.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

U susretu koji odigran ranije dana Slaven Belupo je sa 2:1 savladao Osijek.

1. HNL, 31. kolo:
Slaven Belupo - Osijek 2:1 (Melnjak 30 , Jonjić 53 AG / Ugarković 32)
Rijeka - Zadar 3:0 (Krstanović 17, Jugović 26, Tomečak 70)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.