Krstev Željezničaru uskratio dodatnih 140.000 eura

Ništa od plasmana u 3. pretkolo

Krstev Željezničaru uskratio dodatnih 140.000 eura

Fudbaleri Željezničara eliminisani su iz Evrope. Nakon četiri utakmice u pretkolima Europa lige Plavi voz je "zaglavio" u Sarajevu, nakon što su izabranici Admira Adžema uspjeli prokockati dva gola prednosti u duelu sa makedonskim Metalurgom.

Eliminaciji od ekipe kakva je Metalurg malo ko se na Grbavici nadao pogotovo nakon što su Plavi u 54. minuti utakmice poveli sa 2:0, a Makedonci poslije promašili penal. Ipak, gol Krsteva u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 2:2 Željezničar je eliminisao iz Evrope za ovu sezonu, pa će umjesto kluba iz Doline ćupova na megdan kiparskoj Omoniji ekipa iz Skoplja.

Gol Krsteva koji je u utorak navečer na Koševu pokazao da ima sjajan šut nije Plavima uskratio samo plasman dalje, već ih je ostavio bez dodatnih 140.000 eura koliko bi najtrofejniji bh.klub inkasirao da se plasirao u 3. pretkolo, drugog po važnosti evropskog takmičenja.

Ovako će se u Zvorničkoj 27 morati zadovoljiti osnovicom od 120 hiljada za učešće u Europa ligi, te dodatnih 130 hiljada za plasman u 2. pretkolo tj. za eliminaciju Lovćena. Krivca za činjenicu da je klupska kasa u ovim teškim vremenima ostala uskraćena za dodatnih 140 hiljada evropskih novčanica Plavi će morati tražiti u svojim redovima. 

Željezničar će tako od UEFA-e za ovu sezonu "naplatiti" samo 250.000 eura, a mogla je ta suma biti znatno veća, nažalost nije.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.