Krunić: Ako je tačno to za Napoli, drago mi je

Bh. reprezentativac na meti Napolija?

Krunić: Ako je tačno to za Napoli, drago mi je

U italijanskim medijima se jučer pojavila vijest da Napoli na svom radaru ima bh. reprezentativca Radeta Krunića, koji je dobrim partijama u dresu Empolija skrenuo pažnju na sebe.

Ovaj veznjak je u intervjuu za srbijanski Blic poručio da ne zna mnogo o tome, ali da bi mu predstavljalo veliku čast ako se Napoli zaista interesuje za njega.

"O svemu sam saznao iz novina, a moram da kažem da ne znam previše toga, nešto više saznat ću ovih dana. Ako je sve to istina, interesovanje Napolija mi godi, jer je to jedan od najboljih klubova u Italiji, koji ima dugu i slavnu tradiciju. Igraju konstantno u Evropi, a sama činjenica da je veliki Dijego Maradona nosio dres tog kluba je dovoljna da budem počastvovan što me povezuju sa njima", rekao je Krunić, te nastavio:

"Ove sezone protiv njih sam odigrao dobar meč u kojem smo bili veoma blizu osvajanja boda, a izborio sam penal. Iz Empolija su u Napoli u posljednje dvije sezone prešli Lorenzo Tonelli i Piotr Zielinski. Ako je istina da i mene hoće, zaista bih bio sretan. Sada trenutno nemam puno vremena da razmišljam o tome, jer mi je u mislima samo da odigram što bolje za Empoli i da izborimo opstanak".

"Kada se završi sezona prvo slijedi odmor, a tek onda ću razmišljati šta dalje, uz konsultacije sa ljudima iz Empolija jer me ugovor veže za njih do ljeta 2018. godine. Želja mi je da jednog dana zaigram u nekom od najvećih italijanskih klubova ili iz neke druge od pet najkvalitetnijih liga, a za to ima vremena s obzirom da su mi 23 godine", zaključio je bh. reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Rade Krunić je karijeru započeo u Sutjesci iz Foče u kojoj je i ponikao, a zatim je igrao za Donji Srem i Borac Čačak iz kojeg je stigao u Empoli. Ove sezone je odigrao 28 utakmica i postigao je jedan gol.

Za reprezentaciju BiH je do sada sakupio dva nastupa, a debitovao je u junu prošle godine na Kirin kupu protiv Danske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi