Krunić donio bod Empoliju u prvom kolu Serije B

Empoli remizirao s Ternanom

Krunić donio bod Empoliju u prvom kolu Serije B

Danas je odigrano osam utakmica prvog kola italijanske Serije B, a bh. reprezentativac Rade Krunić je uspio donijeti bod svom Empoliju na gostovanju kod Ternane.

Empoli prošle sezone nije uspio izboriti opstanak u Seriji A, pa će u novoj sezoni Serije B pokušati doći do promocije i povratka u najelitiniji rang italijasnkog fudbala. 

Ekipa našeg Radeta Krunića je sezonu Serije B otvorila remijem protiv Ternane. Domaća Ternana je povela u 15. minuti preko Finotta, ali je Rade Krunić u 37. donio izjednačenje Empoliju.

Do kraja susreta su mreže mirovale pa se ispostavilo da je Krunićev go bio dovoljan za bod Empolija na neugodnom gostovanju.

Ostali rezultati Serije B:

Avellino - Brescia 2:1

Carpi - Novara 1:0

Cittadella - Ascoli 3:2

Entella - Perugia 1:5

Palermo - Spezia 2:0

Pro Vercelli - Frosinone 0:2

Venezia - Salernitana 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti