Krunić napravio zanimljiv odabir za karijeru
Foto: EPA

Bh. fudbaler ostaje u Empoliju

Krunić napravio zanimljiv odabir za karijeru

M. Šljivak

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine Rade Krunić (23) ostaće i ove sezone član italijanskog drugoligaša Empolija.

Iako je tokom ljeta 23-godišnji veznjak imao veliki broj ponuda za nastavak karijere, na kraju je Krunić ostao član Empolija, koji je za njega tražio previše novca.

Osam miliona eura je cifra koju nijedan klub nije bio voljan platiti. Kruniću se također nije išlo iz kluba i odlučeno je da on ostane član ekipe i u ovoj sezoni.

Cilj Empolija je svakako povratak u Seriju A. Krunić je bitan faktor u tome, a kako bi ih predvodio u eventualnoj povratničkoj sezoni, ponudili su mu i novi ugovor.

Bh. fudbaleru ugovor s klubom traje do narednog ljeta. Na stolu mu je sada jači i bolji ugovor koji bi ga u timu zadržao do ljeta 2021. godine.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Sada se očekuje i odgovor Krunića. Veliki su izgledi da će on ostati član Empolija, što je iznenađujuća odluka, jer je imao brojne ponude iz Serije A, ali i iz Turske.

Krunić je protekle dvije godine nosio dres Empolija, a u klub je stigao iz čačanskog Borca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi