Krvnici iz baraža nastradali od Belgijanaca
Foto: EPA

Romelu Lukaku u glavnoj ulozi

Krvnici iz baraža nastradali od Belgijanaca

Reprezentacija Belgije je bez većih poteškoća došla do svoje prve pobjede i prvih bodova na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu. Izabranici Marca Wilmotsa su rezultatom 3:0 savladali Republiku Irsku, a svi pogoci viđeni su u drugom poluvremenu.

Prvih 45 minuta ponudilo je pravu uspavanku i tek poneku polupriliku pred golovima jedne i druge selekcije. Rezultat se nije mijenjao, pa se na odmor otišlo pri rezultatu 0:0.

Samo tri minute igre u drugom poluvremenu bile su potrebne Belgiji da dođe u prednost. De Bruyne je uposlio Lukakua, koji je lijepo pogodio za vodstvo Belgije od 1:0.

Belgija se rasteretila i od tog trenutka zaigrala još bolje, a do drugog gola je stigla prek Witsela u 61. minuti. Devet minuta kasnije, Romelu Lukaku postiže svoj drugi gol na utakmici za konačnih 3:0.

Belgija sada ima tri boda i nalazi se na drugom mjestu grupe E, dok je Irska posljednja sa jednim osvojenim bodom. U posljednjem kolu grupne faze, Belgija će odmjeriti snage sa Švedskom dok se Irska sastaje sa Italijom a te utakmice su na rasporedu 22. juna.

Vrijedi istaći i to da ova pobjeda Belgije znači da je Italija definitivno osigurala prvo mjesto u grupi E.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi