Kubanci pobjegli iz reprezentacije, traže azil u SAD-u

Standardni problemi

Kubanci pobjegli iz reprezentacije, traže azil u SAD-u

Reprezentacija Kube je izborila plasman u četvrtfinale Gold Cupa, ali se suočila i sa tradicionalnim problemima.

Sportisti iz ove države gotovo po pravilu koriste svaku priliku da napuste svoju domovinu i potraže azil u nekoj drugoj zemlji. To se desilo i ovoga puta, a reprezentaciju Kube su napustila četiri fudbalera.

Do sada su tim napustili Arael Arguellez, Dario Suarez, Aricheel Hernandez i Ariel Martinez, a sva četvorica traže azil i ne namjeravaju se vraćati u rodnu Kubu. Ukupno je dvadeset fudbalskih reprezentativaca Kube zatražilo azil u Sjedinjenim Američkim Državama od 1999. godine.

Osim toga, prošle sedmice su u Kanadi održane Pan Američke Igre, a u Kubu se ni tada nisu vratila četiri reprezentativca, koji su utočište potražili u SAD.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.