Kuda ide ovaj svijet? Zavrtit će vam se od plate Lavezzija

Otkrivene nestvarne informacije

Kuda ide ovaj svijet? Zavrtit će vam se od plate Lavezzija

Popularna stranica Football Leaks otkrila je gotovo nestvarne podatke o platama fudbalera. 

Iako se do sada mislilo da je najplaćeniji fudbaler svijeta Cristiano Ronaldo, to nije ni blizu istine, jer gotovo duplo više od njega zarađuje Argentinac Ezequiel Lavezzi.

Naime, nekadašnji napadač PSG-a i Napolija i trenutni član Hebei China Fortune, sedmično zarađuje nestvarnih 940.000 eura!!! Iza njega je njegov sunarodnjak Carlos Tevez koji u Kini zarađuje 748.000 eura, a tek nakon toga slijedi najbolji svjetski dvojac Ronaldo-Messi.

Ronaldo sedmičko zarađuje 500.000 eura, a Messi 430.000. Dakle, to znači da Lavezzi u jednoj minuti zaradi nešto više od 93 eura, odnosno gotovo 200 KM. Za jedan sat Argentinac zaradi gotovo 6.000 eura, a dnevnica mu je 134.000 eura. Nije loše, zar ne?

Potražite više informacija na temu La Liga:

A, najzanimljiviji podatak je taj da je Lavezzi u 16 mečeva postigao dva pogotka!?

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi