Kukavička taktika Di Francesca kojom je izolovao Edina Džeku
Foto: EPA

Trener Rome guši najboljeg strijelca

Kukavička taktika Di Francesca kojom je izolovao Edina Džeku

M. Šljivak

Edin Džeko sinoć je protiv Napolija odigrao jednu od najlošijih utakmica u posljednjih nekoliko godina.

Fantastični bh. napadač se našao u samo jednoj šansi pred protivničkim golom, a u vrhu napada je bio potpuno izolovan i nemoćan od štoperskog para gostiju kojeg su činili Raul Albiol i Kalidou Koulibaly.

Džeko je očito bio frustiran onim što se dešavalo na terenu. Plašljiva taktika trenera Vučice Eusebija Di Francesca nije donijela Romi ništa dobro i bh. napadač nije pokazao apsolutno ništa u ovom duelu.

Di Francesco je u meč ušao sa formacijom 4-2-3-1. Međutim, usamljeni Džeko nije imao nikakvu podršku posebno od Diega Perottija i Alessandra Florenzija, ali ni od ostatka ekipe.

Tako je Edin tokom 90 minuta loptu dotakao samo 28 puta. To je najmanji učinak od svih igrača na terenu, a većina dodira sa loptom došla je u nastavku kada je Di Francesco shvatio da mu promjena taktike na 4-3-3 može donijeti rezultat.

Na kraju je Džeko uspio da dobije loptu i uđe u šansu za gol. Nažalost, pogodio je prečku, ali sigurno je da je i nakon sinoćnje izolacije od strane vlastitog trenera, itekako ljut.

Ranije se Edin žalio na taktiku i postavku igre Di Francesca koja mu nije odgovarala. Žalio se i javno što je izazvalo lavinu kritika, ali većih problema između njega i trenera nije bilo.

Plašljiva i kukavička igra Di Francesca ponovo je bila očita i vidljivo je da ovaj stručnjak u svakom važnijem meču igra dosta povučeno bez želje da previše napada.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma je trenutno na petoj poziciji Serie A sa 15 bodova i sa utakmicom manje, ali poraz od Napolija (0:1) je još jednom pokazao sve mane koje rimski tim ima i zaista će sa Di Francescom teško doći u borbu za titulu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi