Kupuj ludo, "kupuj" besplatno

Juve u potrazi za pojačanjima

Kupuj ludo, "kupuj" besplatno

Generalni direktor Juventusa, Beppe Marotta je novinarima u Milanu najavio moguća dva besplatna pojačanja na kraju sezone. Zamislite tog bezobrazluka, čovjek u eri gdje se šicaju klubovi stotinama miliona najavljuje besplatna pojačanja!

Pa gdje to ima, da su pojačanja besplatna. Ako su igrači besplatni, zar ih ne bi trebali nazvati oslabljenjima. Ko je danas budala pa toliko "rizikuje" ne plaćajući za igrača ikakvo obeštećenje. 

U Engleskoj za takve ne pitaju, osim ako ih baš "prenese" pa odluče recimo dovesti Seada Kolašinca. Skepticizam je vladao isprva, samo rijetki su vjerovali da bi se Kolašinac mogao tamo snaći i što je u kontekstu Arsenala bitno, jedan su od rijetkih klubova u posljednjih stotinjak-dvjesto godina koji je uspio ne izdvojiti funtu za igrača koji iole valja.

Obično su to višemilionski transferi i kada trguju između sebe i kada dovode Michua, Llorentea, Gabbiadinija...

Juventus je međutim nešto drugo, dugogodišnji evropski prvak u procjeni. Izuzmemo li kupovinu Real Madrida koji je za Tonyja Kroosa platio 25 miliona i za samo dva-tri doveo Marca Assensija, niko od velikana nije bolje poslovao u posljednjih pet-šest godina. Otkako su na, kraju krajeva, ponovo počeli svoju domaciju na Čizmi.

Ključna "kupovina" desila se dovođenjem Andree Pirla. Koštao je Arhitekta nula ičega. Arturo Vidal je bio malo skuplji, 11 miliona, Barzagli nula, Pogba nula, Coman nula...S njima je sve krenulo. Kasnije je Evra za nula došao da donese iskustva, Llorente da pojača napad za isto toliko, pa Khedira, pa Dani Alves...

Dovodilo se za bagatelu, a nije prodavalo za budzašto. Za Vidala su se uzele pare, za Llorentea i Comana, čak i za Giacherinija, Zazu, a o Paulu Pogbi da ne govorimo. Tričavih 100 miliona eura koštao je ovaj fizikaner.

I kada su primjerima Dybale, Pjanića i na koncu Higauina najavili kraj dosadašnjoj praksi, jer što je previše previše je, nevjerovatni direktor Juventusa nagovijestio je nove poduhvate: 

“Postoje dva velika besplatna transfera na ljeto za koja smo zainteresirani. No, na kraju će sve ovisiti o igračima.”

Potražite više informacija na temu Serie A:

Italijanski mediji pretpostavljaju da je riječ o Emre Canu i Leonu Goretzki jer obojici igrača ističe ugovor na kraju sezone.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije