Kvržić pogodio protiv Seville, koja se u finišu spasila
Foto: EPA

Remi na Kantridi

Kvržić pogodio protiv Seville, koja se u finišu spasila

E. Škorić

Nogometaši Rijeke na Kantridi su zamalo savladali Sevillu u drugom kolu grupe G Evropske lige, ali je Mbia u 91. spasio goste poraza.

Malo je nedostajalo da Rijeka priredi veliko iznenađenje i pred svojim navijačima savladala goste iz Seville, aktuelne prvake Evropske lige, ali u nadoknadi je španski klub stigao do poravnanja.

Malo ko je to očekivao, ali domaći nogometaši su bili na pragu velikog trijumfa. Vodili su gosti od 26. minute kada je Aspas pogodio, no u nastavku potpuni preokret. 

U osmoj minuti nastavka Kolodziejczak ruši Kramarića u šesnaestercu Andalužana, a sam Kramarić izvodi penal i zabija za 1:1.  Rijeka je s igračem više preuzela incijativu, da bi u 68. minuti bivši bh. reprezentativac Zoran Kvržić, nakon povratne lopte Kramarića, pogodio za erupciju oduševljenja. Kvržić je izašao u 75. minuti.

Imali su domaći dobrih prilika da ovjere pobjedu, ali nisu uspjeli. Iz jedne kontre Sevilla, golom Mbie, zabija za 2:2. U drugom susretu ove grupe Feyenoord je s 2:1 savladao Standard.

Viera je u 65. minuti pogodio za 1:1 u Rotterdamu, a prethodno je Van Beek u 47. zabio za vodstvo holandske momčadi. Manu je postigao gol za trijumf domaćih. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Grupa G:
Rijeka - Sevilla 2:2 (Kramarić 53 - penal, Kvržić 68/ Aspas 26, Mbia 90)
Feyenoord - Standard 2:1 (Van Beek 47, Manu 84/ Viera 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.