LA Galaxy u posljednjoj minuti do boda protiv Houstona

MLS

LA Galaxy u posljednjoj minuti do boda protiv Houstona

S. Bošković

Fudbaleri Houston Dynama osvojili su bod u 16. kolu MLS-a protiv ekipe Los Angeles Galaxyja. 

Domaći tim osvojio je veoma važan bod u borbi za play-off odigravši s favorizovanim Houstonom 1:1. 

Već nakon 22. minute igre Houston je poveo preko Manotasa, no u 35. minuti je Boateng je pogodio za 1:1 na asistenciju Alessandrinija. 

U nastavku su gosti krenuli ofanzivnije i takve igra im se isplatila 15 minuta prije kraja susreta kada je Elis pogodio za 2:1. I kada su već gosti upisali sva tri boda, Allesandrini je duboko u sudačkoj nadoknadi postigao gol za izjednačenje. 

Houston Dynamo se nakon 16 odigranih utakmica nalazi na drugom mjestu Zapadne konferencije s tri boda, ali i utakmicom, manje od prvoplasiranog Sportinga, dok je Los Angeles Galaxy sedmi s jednim bodom manje od šestog San Josea, koji drži posljednju play-off poziciju. Vrijedi napomenuti da tim iz Los Angelesa ima i dvije utakmice manje. 

MLS: 

Los Angeles Galaxy - Houston Dynamo 2:2 (Boateng 35', Alessandrini 90+4'/Manotas 22', Elis 75')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti