Lacazette opet pogodio, Lyon korak bliže tituli
Foto: EPA

Ligue 1, 22. kolo

Lacazette opet pogodio, Lyon korak bliže tituli

E. Škorić

Vodeća momčad francuskog šampionata, Lyon, upisala je novu pobjedu.

Lyon je u 22. kolu Ligue 1 stigao do 15. pobjede. Na Gerlandu je pao Metz, koji se nalazi u opasnoj zoni i kojem predstoji teška borba za o(p)stanak.

Sjajni Lacazette je doveo domaće u vodstvo u 31. minuti, kada je pogodio s bijele tačke. Gerland je drugi put proključao u 83. minuti, nakon što je Tolisso završio posao i postavio konačnih 2:0.

Lyon sada ima 48 bodova, četiri više od Marseillea i sedam više od PSG-a, koji ima i utakmicu manje. Dodajmo da je Lacazette danas postigao svoj 21. gol, dok Andre-Pierre Gignac ima 13 na listi najboljih strijelaca.

U drugom susretu koji je odigran u nedjelju od 14 sati, Evian je slavio protiv Toulousea, a jedini gol postigao je Thomasson u četvrtoj minuti.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ligue 1, 22. kolo:
Evian - Toulouse 1:0 (Thomasson 4)
Lyon - Metz 2:0 (Lacazette 31 - penal, Tolisso 83)


Lyon 1-0 Metz - Goal Lacazette - 25-01-2015 by LiG2Fr
Tolisso C Goal Lyon 2 - 0 Metz Ligue 1 25-1-2015 by funnyno1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.