Lacazette otkrio gdje nastavlja karijeru
Foto: EPA

Samo želi u Ligu prvaka

Lacazette otkrio gdje nastavlja karijeru

M. Šljivak

Francuski napadač Alexandre Lacazette napustiće ekipu Lyona u ljetnom prelaznom roku.

Iako je 25-godišnji fudbaler pod ugovorom s Lyonom do ljeta 2019. godine, on je već najavio kako će napustiti klub, koji će dobro zaraditi na njegovom transferu.

Lacazette se povezuje s mnogobrojnim evropskim velikanima, a među njima su imena poput Juventusa, Arsenala, Liverpoola.

Ipak, jedna stvar će presuditi u odabiru kluba. Šanse da ga dovede ima samo tim koji igra Ligu prvaka.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Ovog ljeta ću vjerovatno isprobati nešto novo. Izvjesno je da ću otići, ali samo u klub koji igra u Ligi prvaka. Također, tim će morati igrati lijep fudbal i ne želim u  klub koji  samo nabija lopte između dva kaznena prostora", istakao je Lacazette u razgovoru za službenu stranicu UEFA-e.

Lacazette je kompletnu karijeru proveo u Lyonu. Nastupao je i za omladinske timove, a ove sezone je u 40 utakmica postigao 31 gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi